Hallo ik ben Jikkemientje                   

Ik woon met mijn papa en mama op de boerderij. Ik zeg lekker niet waar. Ik ben dapper en kan heel hard rennen op mijn houtjes. Ik ben dol op bolussen en beleef heel veel avonturen. Ook heb ik hele leuke vrienden: Dwennie het boselfje, Oma Toverheks, koningin Elzenwilg en nog vele anderen. Mijn avonturen worden opgeschreven door John, de grote opschrijf-meneer. Hij maakt hier hele mooie boekjes van met prachtige tekeningen. Ik ga nu vertellen hoe ik meneer John heb ontmoet. 


De grote opschrijf-meneer                     

Ik ging naar de bakker. Daar stond meneer John. Hij vroeg waarom ik een kruiwagen had meegenomen. Om een grote zak meel te kopen, natuurlijk. Die is zwaar, hoor. Maar niet als die in mijn kruiwagen ligt. Ik rij er zo mee naar huis. En thuis maakt mijn mama van dat meel de lekkerste bolussen van het land. Nou, die wilde meneer John wel eens proeven. Hij is bij mij op de boerderij gekomen en had nog nooit zulke lekkere bolussen gegeten. Toen vertelde ik hem ook over mijn spannende avonturen. Hij kon zijn oren niet geloven! Nu komt meneer John heel vaak langs om al mijn belevenissen op te schrijven. 
Hij zegt dat ze heel bijzonder zijn en dat iedereen ze moet lezen. Ik heb heel veel boekjes verkocht. Nu ben ik hiermee gestopt. Toch blijf ik mijn avonturen aan meneer John vertellen. Mocht je hem tegen komen en je wil weten wat ik allemaal heb beleefd, vraag meneer John naar mijn verhaaltjes. Misschien heeft hij nog een nieuw avontuur in de la liggen.